Parhaat Koiran Valjaat


Koiralle on monesti mieluisempaa kulkea valjaissa kuin kaulapannassa, erityisesti jos sillä on taipumusta vetämiseen. Ja vaikka koira ei edes vetäisikään, voivat valjaat olla sille paljon mieluisammat kuin kiristävä kaulapanta. Tämän takia yhä useampi ostaakin koiralleen valjaat, ja niiden suosio on tasaisessa kasvussa.

petenkoiratarvike
1
Peten Koiratarvike

Nopeasti suosiotaan kasvattanut suomalainen verkkokauppa, joka saa erityisesti kiitosta laajan valikoimansa ja hyvien tarjoustensa takia. Myöskin ilmainen toimitus yli 39 € ostoksilla on iso porkkana ja eräs markkinoiden parhaista.

 • Hyvät tarjoukset ja valikoimat
 • Toimitusaika 1 - 7 pv
 • Ilmainen toimitus yli 39 € ostoksista
 • Monipuoliset maksutavat
zooplus
2
Zooplus

Valtava Eurooppalainen koiratarvikeketju, jolla on varmasti eräs markkinoiden suurimmista valikoimista. Kuitenkin toimitukset ovat todella nopeat, joten siitä ei kannata murehtia.

 • Valtava valikoima ja edulliset hinnat
 • Toimitusaika 4 - 5 pv
 • Ilmainen toimitus yli 49 € ostoksista, muuten 4,90 €
 • Maksutapoina kelpaavat luottokortit sekä verkkopankkimaksut
elaintarvikekauppa
3
Eläintarvikekauppa

Hieman uudempi tulokas markkinoilla, joka tarjoaa kuitenkin laajan valikoiman erityisesti koirien tarvikkeita. 

 • Hyvä valikoima ja edulliset hinnat
 • Toimitusaika yleensä 2 - 5 pv
 • Ilmainen toimitus yli 79 € ostoksista, muuten 6,90 € (postiin) tai 11,90 € (kotiovelle)
 • Maksutapoina kelpaavat luottokortit, lasku, verkkopankki ja osamaksut
mustijamirri
4
Musti ja Mirri

Tämä Suomen suurin lemmikkitarvikeketju pitää myöskin omaa verkkokauppaansa, joka loistaa erityisesti maksutapojen ja kuljetusmahdollisuuksien monipuolisuuden osalla.

 • Laaja valikoima ja edulliset hinnat
 • Toimitusaika yleensä 2 - 3 pv
 • Ilmainen toimitus yli 69 € ostoksista, muuten 2,90 - 7,90 €
 • Maksutapoina kelpaavat luottokortit, lasku, verkkopankki, postiennakko ja osamaksut

Miksi koiralle valjaat?

koiran valjaat

Suurin ero valjaiden ja kaulapannan välille syntyy siinä, että siinä missä kaulapannassa paine ja paino kasaantuu pienelle alueelle kaulan seudulla, jakaantuu tämä paine tasaisemmin ympäri koiraa valjaissa. Valjaaat ovat siis koiralle mukavemmat kuin kaulapanta, joka voi ajoittain kiristää kovinkin ikävästi.

Toiseksi koiran valjaat auttavat, kun kyseessä on rajumpi liikunta. Siinä missä kaulapantaan kiinnitettävä nauha menee helposti sekaisin koiran jaloissa, kiinnittyy valjaiden kiinnitys lähelle koiran selkää. Näin ollen se pysyy myöskin helpommin pois koiran jaloista. Tämä tekee esimerkiksi juoksulenkeistä huomattavasti helpompia, kun nauhan kanssa ei joudu niin usein taistelemaan.

Ja mikäli koira harjoittelee vaikka agilityä, ovat valjaat helpommat ja mukavat liikunnan aikana.​

Oikean koiran valjaan valinta

Koirille on olemassa hyvinkin erilaisia valjaita, jonka takia sopivan valjaan valinta voi välillä tuntua hieman haastavalta.

Tärkeää on kuitenkin ensiksi selvittää, mitä itse hakee koiran valjailta.​

Perinteiset valjaat

Perinteiset koiranvaljaat soveltuvat hyvin moneen erilaiseen käytöön, mutta erityisesti normaaliin lenkkeilyyn ja koiran hyvinvoinnin parantamiseksi. Suurimmalle osalle koiranomistajista nämä ovat se sopivin vaihtoehto. Ainoastaan erikoistilanteissa tarvitsee näiden malleista siirtyä erikoistuneimpiin malleihin. Kuitenkin nämä valjaat toimivat melko hyvin tilanteessa kuin tilanteessa, ja ovat siten turvallinen vaihtoehto.

Koiran vetovaljaat

Koiran vetovaljaat on suunniteltu auttamaan koiraa vetämään jotakin. Ne ovat tavallista vahvemmat. Lisäksi ne on suunniteltu siten, että ne kohdistavat koiran vetovoiman oikein, jolloin sillä on helpompi vetää haluttua kohdetta pidempiäkin matkoja.

Tälläisiä koiran vetovaljaita käytetään useimmiten, jos harrastetaan koirahiihtoa tai koiravaljakkohommia. Pienille koirille näitä ei yleensä valmisteta, koska niitä ei käytetä juuri ikinä vetohommissa.​

Koiran vedonestovaljaat​

Vedonestovaljaiden tehtävä on taas saada koira lopettamaan vetäminen. Näitä voisi pitää eräänlaisenä koulutusvälineenä, jonka tarkoitus on opettaa koiraa olemaan vetämättä yleensä lenkkien aikana. Kiristyessään ne aiheuttavat epämukavan tunteen koiralle, jonka avulla sen pitäisi oppia olemaan vetämättä.

Näitä on tarkoitus käyttää vain hetkellisesti koiran koulutukseen, eikä näitä pitäisi käytää pääasiallisena valjaina pidempiä aikoja.​

Valjaiden sopivuus on tärkeää​

Erityisen tärkeää koirien valjaita ostettaessa on varmistaa, että ne sopivat koiralle hyvin.​ Niiden pitää olla napakasti koiran ympärillä, ilman että ne kuitenkaan puristavat liikaa. Liian löysät valjaat alkavat helposti hankata itseään koiran ihoa vasten, joka voi aiheuttaa ihottumia ja muita ongelmia. Aivan liian löysät valjaat taas eivät pidä koiraa laisinkaan, vaan se pääsee livahtamaan niiden välistä helposti.

Yleensä valjaat kannattaa tilata koiran painonmukaan, lukuunottamatta harvinaisempia tilanteita, jolloin koiran rintakehän koko voi olla hyvin poikkeava muista samanpainoisista koirista.​ Onneksi useimmissa valjaissa on jonkin verran säätövaraa. Tämän ansiosta valjaita ei siis tarvitse ihan sentilleen mitata, vaan tärkeintä on saada suunnillen istuvat ja säätää ne sopiviksi. Kuitenkin tämä säätövara on rajattu, jonka takia koon pitää olla melko lähellä oikeaa ilman säätöäkin.