Parhaat Koiran Kengät


Koiran kengillä voit suojata lemmikkisi jalkola kaikilta maassa olevilta roskilta ja ongelmilta. Näitä ovat erityisesti kesäisin erilaiset purkat, pullonkorkit ja lasinsirut. Talvisin taas koiran kengät suojaavat tassuja kylmältä, suolalta ja jopa jäältä.

Koirien kengien teknolokia ja mukavuus on parantunut paljon viimeisten vuosien aikana, jonka ansiosta niitä ostetaankin yhä enemmän. Alla on listattuna parhaat eläintarvikekaupat koirien kengille.

petenkoiratarvike
1
Peten Koiratarvike

Nopeasti suosiotaan kasvattanut suomalainen verkkokauppa, joka saa erityisesti kiitosta laajan valikoimansa ja hyvien tarjoustensa takia. Myöskin ilmainen toimitus yli 39 € ostoksilla on iso porkkana ja eräs markkinoiden parhaista.

 • Hyvät tarjoukset ja valikoimat
 • Toimitusaika 1 - 7 pv
 • Ilmainen toimitus yli 39 € ostoksista
 • Monipuoliset maksutavat
zooplus
2
Zooplus

Valtava Eurooppalainen koiratarvikeketju, jolla on varmasti eräs markkinoiden suurimmista valikoimista. Kuitenkin toimitukset ovat todella nopeat, joten siitä ei kannata murehtia.

 • Valtava valikoima ja edulliset hinnat
 • Toimitusaika 4 - 5 pv
 • Ilmainen toimitus yli 49 € ostoksista, muuten 4,90 €
 • Maksutapoina kelpaavat luottokortit sekä verkkopankkimaksut
elaintarvikekauppa
3
Eläintarvikekauppa

Hieman uudempi tulokas markkinoilla, joka tarjoaa kuitenkin laajan valikoiman erityisesti koirien tarvikkeita. 

 • Hyvä valikoima ja edulliset hinnat
 • Toimitusaika yleensä 2 - 5 pv
 • Ilmainen toimitus yli 79 € ostoksista, muuten 6,90 € (postiin) tai 11,90 € (kotiovelle)
 • Maksutapoina kelpaavat luottokortit, lasku, verkkopankki ja osamaksut
mustijamirri
4
Musti ja Mirri

Tämä Suomen suurin lemmikkitarvikeketju pitää myöskin omaa verkkokauppaansa, joka loistaa erityisesti maksutapojen ja kuljetusmahdollisuuksien monipuolisuuden osalla.

 • Laaja valikoima ja edulliset hinnat
 • Toimitusaika yleensä 2 - 3 pv
 • Ilmainen toimitus yli 69 € ostoksista, muuten 2,90 - 7,90 €
 • Maksutapoina kelpaavat luottokortit, lasku, verkkopankki, postiennakko ja osamaksut

Miksi hankkia koiralle kengät?

koiran kengät

Vaikka osa pitää vieläkin koirien kenkiä hyvinkin höperönä ostoksena, on niillä kuitenkin monia hyviä puolia. Maassa on paljon erilaisia asioita ja aineita, jotka eivät tee hyvää joutuessaan koirien tassuun. Näitä ovat erilaiset myrkyt tietenkin, mutta myöskin monet arkisemmatkin asiat. Esimerkiksi moni koiranomistaja tietää, kuinka vaikeaa voi olla saada purkkapala irti pitkät tassukarvat omaavalta koiralta. 

Toisaalta kesällä voi asfaltti tai hiekka olla niin kuumaa, että koiralla on epämukavaa kävellä siinä. Mikäli asumus on kaupungin keskustassa, voi tämä aiheuttaa isojakin ongelmia kun asfaltilla on pakko kävellä.​

Sitten taas talvella ongelmana voi olla kylmyys tassuissa, tai tassuihin kertyvät lumikokkareet joita on lähes mahdoton saada irti muuten kuin sulattamalla ne kotona.​ Koiran kengät voivat myöskin suojata koiraa liukastumisilta, kun mennään esimerkiksi jäällä.

Viimeiseksi koirien kenkiä voidaan käyttää myös kuntouttavassa hoidossa. Niiden avulla voidaan mm. tukea nilkkaa, suojata ruhjeita tai haavoja ja estää haavojen nuoleminen ​

Toisin sanoen, koirien kengillä on monia hyvä käyttötarkoituksia, eivätkä ne todellakaan ole mikään hassu asuste koiralle.​

Koiran kenkien ostamisen haaste​

Ehkäpä vaikein asia koirien kenkien ostamisessa on oikeankokoisten kenkien valinta. Kenkien pitäisi olla tiukahkot ja tukevat koirien tassujen ympärillä, jotta ne pysyvät jalassa. Toisaalta liian tiukat kengät puristavat epämukavasti, ja voivat estää jopa verenkiertoa tassuun.

Paras, ja lähes ainoa luotettava keino mitoittaa koiran kengät on laittaa se astumaan paperinpalan päälle, ja piirtää sen tassun kuvia paperille. Tästä kuviosta on sitten helppo ottaa mitat, ja tilata sopiva kengät netistä.

Seuraava video näyttää hyvin, miten mittaaminen kannattaa tehdä.

Suosittelemamme koirien kengät

RuffWear Grip Trex

Ruffwear on ehdottomasti paras koirien kenkien valmistaja tällä hetkellä. Valitsemalla Ruffwearin jalkineet, saat varmasti parasta suojaa koirasi käpälille.​ Niiden ainoa miinus onkin niiden hinta, joka kuullostaa monien korvaan liian suurelta. Koska voit käyttää näitä tossuja kuitenkin todella kauankin aikaa, ei niiden hinta nouse loppujen lopuksi niin korkeaksi kuin se alkuun voi vaikuttaa.

Ruffwearin koirien kenkiä löytyy pienestä koirasta aina isoille. Niistä on olemassa muutamia eri malleja, jotka on suunniteltu hieman erilaisiin käyttötarkoituksiin.

 • RuffWear Grip Trex on suunniteltu jokapäiväiseen käyttöön. Tämä on erinomainen valinta, jos kuljet monilla erilaisilla maastoilla ja olosuhteissa. Ne estävät liukastelua, suojaavat kastumiselta ja maassa olevilta roskilta.
 • RuffWear Summit Trex on suunniteltu vaelteluun, erityisesti kivisessä maastossa. Jos siis kuljet paljon koirasi kanssa kesäisessä luonnossa, voivat nämä kengät suojata koirasi tassuja terävien kivien ja esineiden aiheuttamilta vauriolta.
 • RuffWear Polar Trex on suunniteltu talvikäyttöön. Ne ovat lämpimät jalkineet koiralle, jotka pitävät koiran tassut lämpiminä ja estävät liukkauden aiheuttamia ongelmia. Erinomainen valinta talvien ajaksi, jos koirasi tassut kokevat kylmää tai keräävät lumiklimppejä.

Pawz suojatossut

​Huomattavasti edullisempi vaihtoehto, joka kuitenkin suojaa koirasi tassuja monilta pienemmiltä ongelmilta. Ne eivät anna aivan yhtä hyvää suojaa kuin RuffWearin vastaavat, mutta voivat suojata mm. kuumalta asvaltilta tai maanteiden suolalta. Kuitenkin esimerkiksi teräviä pintoja tai asioita vastaan nämä kengät eivät juurikaan suojaa.

Ne ovat kuitenkin erittäin hyviä olosuhteiden suojia, jonka takia moni hankkiikin ainakin yhden paketin näitä kengit koiralleen.​ Erityisesti jos kuljet koirasi kanssa lähinnä kävelyillä, etkä harrasta esimerkiksi vaeltelua metsissä, voivat nämä kengät riittää käyttötarkoitukseesi mainiosti.