Paras Koiran Kaulapanta 2017


Kaikilla koirilla olisi hyvä olla ainakin yksi kaulapanta, mutta monesti on hyvä jos näitä löytyy useampikin.

Koiran kaulapanta on monesti sellainen asia joka hankitaan vähän koska sellainen kuuluu koiralle. Sillä on kuitenkin useampi tärkeä tehtävä, jonka takia 10 - 15 € lisäpanostus kerran koiran elämän aikana ei ole mitenkään tyhmä idea.

Yksi merkittävä tehtävä kaulapannalla on toimia kiinnikkeenä, jonka kautta koiraan voidaan saada ote tai se voidaan pitää kiinni. Esimerkiksi koiraa hoidet​taessa tai lenkin aikana panta auttaa pitämään koiran kiinni.

Toinen tärkeä tehtävä on kuljettaa koiran omistajan yhteystietoja helposti mukana, mihin ikinä koira meneekin. Vaikka mikrosirusta tiedot saa sopivan laitteen avulla, kaulapannasta löytyvä puhelinnumero on yleensä parempi kun koira karkaa naapurustoon.​

Vaikka valjaat ovat nykyään suositeltavampi vaihtoehto koiran ulkoiluttamiseen, varsinkin jos koira vetää, niin hyvä on kotoa löytyä ainakin yksi hyvä panta tarvittaessa.

Helposti kaulapanta on vain sellainen nopeasti ostettu tuote, johon ei kuitenkaan jakseta kovin paljon panostaa aikaa tai vaivaa. Monilla koirilla panta on kuitenkin päässää suuren osan elämästä, jonka takia hetken pohdintaa on suositeltava.

Sopiva kaulapanta on nimittäin mukavampi niin koiran kuin myös omistajan kannalta​!

Kuinka löytää se paras koiran kaulapanta

Koiran kaulapannan valinta on tavallaan hämäävänkin helppoa. Sehän on niin simppeli osanen, joka laitetaan koiran kaulan ympärille eikä sisällä mitään niin monimutkaista. Ja kyllä, jos vertaa vaikka pelastusliivien tai tossujen valintaan, on kaulapanta paljon simppelimpi.​

Kaikkein tärkeintä on aina koon sopivuus ja istuvuus, ja siitä ei kannata tehdä kompromissejä muiden seikkojen takia.​ Nyrkkisääntönä tähän on se, että pannan alle pitäisi mahtua 2 sormea, mutta ei enempää tai vähempää.

Liian tiukka panta puristaa ja kuristaa, ja sen ongelma on helppo nähdä. Liian löysänä taas se voi jumiutua reunoihin ja pahimmilaan päästää koiran pujahtamaan pannan alta ulos.​

Istuvuuden lisäksi suosittelemme lämpimästi kuitenkin hankkimaan myös pannan, joka täyttää ainakin sinulle tärkeimmät ehdot seuraavasta listata:

  • Pannassa on reilusti heijastavaa materiaalia, jonka ansiosta se näkyy hyvin myös pimeällä.
  • Pannasta löytyy tila tai hyvä kiinnityskohta, johon omat yhteystiedot saa tukevasti kiinni.
  • Se on valmistettu materiaalista joka hieman joustaa ja kestää vettä. Nahkan tilalla kannattaakin ainakin harkita nailonia ja polyesteeriä.
  • Pannan rakenne on tasainen, eikä sisällä kuviointia. Tämä tekee sen pesemistä todella paljon helpompaa, kun lika ja roska ei piiloudu kuvioinnin sisälle.

Jos huolehdit näistä ehdoista, saat kaulapannan jota on mukavampi pitää, siivota ja johon voi luottaa.

Ja tämä maksaa vain noin 15 - 20 euroa enemmän kuin halvimmat pannat!​

Tämän hetken kaulapanta suositukset (Marraskuu 2017)

Jos haluat tehdä laadukkaan kaulapannan hankinnasta todella helppoa, olemme listanneet tähän muutaman suosituksen joiden kanssa ei mene ainakaan vikaan.

2 Ensimmäistä suosittelemme lämmöllä, ja viimeistä myös jos haluat saada edullisen pannan, joka on kuitenkin parempi kuin moni kilpailijansa.

Hurtta Panta

Hurtta Outdoors Dazzle panta

Tämä Hurtan on listamme ykkönen, sillä siinä on lähes kaikki kunnossa.

Se on tehty kestävästä materiaalista, siinä on suuret ja näkyvät 3M- heijastimet, eikä siinä ole pesemistä vaikeuttavaa kuviointia.​

Kaiken lisäksi siinä on koiran selkärankaa säästävä rakenne vetämisen aikana, joka tekee siitä turvallisemman.​

Kaiken kaikkiaan tämä on pantojen kuningas tällä hetkellä. Hintaa sillä on noin 25 €​

Panta Ruffwear

Ruffwear Chain Reaction panta

RuffWearin tuotteita on sivustollamme käsitelty paljon, sillä se on tällä hetkellä eräs parhaista koiran laadukkaita tarvikkeita tekevistä valmistajista.

Ei siis ihmekkään, että sen panta on myös listallemme päässyt.

Tämä pantaa tarjoaa joustavuutta mallinsa perusteella, sekä säätövaraa enemmän kuin monet muut mallit.

Lisäksi siinä on mukana jos paikka yhteystietojen lisäämiseksi ja hyvät heijastimet.​

rukka panta

Rukka Bliss Neon panta

Rukan edullinen ja laadukas solkipanta, jossa säädettävä pikalukko, joustavat D-renkaat ja heijastavat tikkaukset. SIsältää myös paljon joustovaraa joten sopii myös kasvaville koirille.

Miinuksena pannan kuviointi tekee sen pesemisestä hieman hankalampaa.​

Tämä on listamme edullisin panta, hinnan ollessa alle 10 euron luokkaa.​