Paras Koiran Sadetakki 2017


Satoi tai paistoi, on koiran yleensä päästävä lenkille tekemään asioitaan. Monet koirat eivät kuitenkaan oikein pidä sateesta, ja vielä vähemmän siitä ehkä pitävät heidän omistajansa.

koiran sadetakki

Hyvin kevyt ja ohkainen koiran sadetakki

Lenkkeilyttävät omistajat saavat kuitenkin kääriä itsensä sateelta suojaaviin vaatteisiin, siinä missä koirat joutuvat usein kestämään sateen sellaisenaan.

Tämän ei kuitenkaan tarvitse olla näin, sillä yhä useammat suomalaiset koiranomistajat ovat alkaneet hankkia myös koirilleen sadevaatteita, lähinnä sadetakin. Koirien sadetakit ovatkin kätevä ja helppo keino pitää koira kuivempana sateessa kuin sateessa.​

Jos koirasi ei tahdo suostua menemään ulos sateella, tai jos ainainen koiran kuivaaminen ja märän koiran kanssa eläminen sateen aikana alkaa käydä hermoille, kannattaakin panostaa koiran sadetakkiin. Nykyään ne ovat jo hyvin kehittyneitä, ja mukavia laittaa koiran päälle. Ne eivät myöskään haittaa koiran liikkumista lähes yhtään, kunhan sadetakki on oikean kokoinen.

Monet varsinkin vaaleita koiria omistavat arvostavat myös sitä, että sadetakit voivat pitää myöskin koiraa suojassa kuralta ja loskalta, joka tarkoittaa vähemmän tarvetta mennä suihkuun joka ulkoilukerran jälkeen.

Koiran sadetakin valinta - Mitä ottaa huomioon?

Kaikkein tärkeintä sadetakin valinnassa on ehdottomast se, että se istuu koiran päälle hyvin. Tämä on onneksi aika helppoa mitata, sillä kaikissa sadetakeissa on kerrottu tarkat mitat eri kooille.

Selän peittävissä sadetakeissa tärkeimmät mitat ovat yleensä rinnanympäryksen mitta, sekä koiran selän pituus. Enemmän peittävissa haalarimalleissa tarvitaan sitten lisäksi kaulan ympärysmittaa sekä jalkojen pituuksia.

Kaikki nämä ovat selvitettävissä kuitenkin noin 5 minuutissa mittanauhan avulla, joten tämän ei pitäisi tuottaa suurta ongelmaa sadetakin ostamisessa.​

Kun mitat ovat selvillä, valitaan malli. Tässä on pohdittavan ainakin kaksi merkittävää puolta.

  • Kuinka paljon koirasta halutaan peittää? (jalat, kaula, koko päälaki ?)
  • Kuinka paksu ja suojaava takki halutaan?

Laadukkaammissa sadetakeissa saa yleensä hyvän suojan kevyehköllä kankaallakin, mutta halvemissa voidaan joutua ostamaan hieman paksumpia suojia, jotta ne antaisivat vastaavan suojan.

Kevyemmät ja vähemmän liikkumsta haittavat sadetakit ovat koiran mieleen, jonka takia suosittelen käyttämään sen parikymppiä enemmän, ja hankkia sellaisen laadukkaan ja ohuemman sadetakin.​

Koiran haalarit

koiran haalari

Ohuiden sadetakkien lisäksi tarjolla on myös enemmän peittäviä suojia, joista eniten peittoa tarjoavat koiran haalarit.

Nämä peittävät lähes koko koiran, häntää ja nenänpäätä lukuunottamatta. Ne ovat omiaan todella surkeilla ilmoilla, mutta suurin osa ei varmaan tarvitse näin paljon suojaa koiralleen, ellei sitten samoile sateessa metsässä tuntikausia.

Jos kuitenkin tahdot maksimaalista suojaa, voit ostaa koirallesi koiran haalarit, jotka pitävät hänet kuivana kokonaan pidemmän aikaa.​

Haalarit eivät ole kuitenkaan ainoa tapa pitää koiraa kuivana muutenkin kuin selästä, sillä on mahdollista myös hankkia sadetakkeja joissa on huppu. Hupun avulla saa sitten tarpeen mukaan suojattua myös koiran päälaen.​

Tämän hetken parhaat koiran sadetakit

Jos haluat jotakin suosituksia koiran sadetakeista, voimme lämpimästi suositella seuraavia malleja lähes koiralle kuin koiralle.

Ruffwear Aira
Hurtta Torrent
Rukka Hike Air Rain Wind


RuffWear Aira

Hurtta Torrent

Rukka Hike Air Rain&Wind

Suojaa

Selän ja vatsan

Selän ja vatsan

Selän, rinnan, vatsan ja kaulan

Kokovaihtoehtoja

Paljon

Paljon

Paljon

Liikuntakyky koiralla

Hyvä

Hyvä

Erittäin hyvä

Hengittävä

Kyllä

Kyllä

Ei

Parhaimmilaan

Pitkillä kävelyillä ja samoilussa

Vaativat olosuhteet

Kaupungissa ja kevyellä sateella

Hintaluokka

€€

€€

Arvosana

Lue Lisää ja Tilaa >>

Lue Lisää ja Tilaa >>

Lue Lisää ja Tilaa >>