Paras Koiran Pelastusliivi 2017


Kesä on taas tätä kirjoittaessa tulossa kovaa vauhtia, joka tarkoittaa myös sitä, että koiria aletaan ottaamaan taas vesien äärelle.

Vaikka monilla on uskomus, että koirat ovat hyviä uimareita, se ei todellakaan pidä aina paikkansa. Lähes kaikki koirat pärjäävät kyllä lyhyillä uintimatkoilla, mutta monilla roduilla painava pää ja rintakehä saavat ne väsymään hyvinkin nopeasti vedessä.

koiran pelastusliivi

Koiran pelastusliivit suojaavat koiraa hukkumiselta, ja niiden voidaan ajatella toimivan hyvin samalla tavalla kuin ihmisten pelastusliivit.

Moni ihminenkin pystyy aivan hyvin uimaan lyhyitä tai jopa keskipitkiä matkoja, mutta raja tulee meillä kaikilla jossakin kohtaa vastaan. Emme ole kaloja, ja uintikykymme on rajallinen. Ja valitettavasti siinä vaiheessa kun se raja yleensä selviää, on jo liian myöhäistä.

Suojaa siis koiraasi vesien äärellä hankkimalla sille oma pelastusliivi. Se voi pelastaa koiran hengen, eikä maksa kovinkaan paljoa.​

  • Varoitus! Monta koiraa vuodessa hukkuu ihan pihalla olevaan uima-altaaseen, varsinkin jos se ei pysty nousemaan sen reunuksen yli. Pidä siis allas suojattuna, tai hanki koiralle pelastusliivi myös kotipihalle, jos se on ilman valvontaa altaan lähellä.

Koska koiran pelastusliivejä on nykyään tarjolla niin monenlaisia, loimma tämän artikkelin helpottamaan ostopäätöstä.

Olisimme voineet suositella useita tuotteita, mutta koska uskomme että et halua hankkia sitä kaikkein halvinta tuotetta koirasi henkeä pelastamaan, niin päädyimme lopulta suosittelemaan vain paria tuotetta, jotka on meidän mielestämme parhaat koiran pelastusliivit 2017.​

Ennen sitä haluamme kuitenkin mainita pari sanaa siitä, mitä pitää ottaa huomioon ennen kuin pelastusliivin tilaa.

Mitä pitää ottaa huomioon, ennen kuin ostaa koiralle pelastusliivin?​

Istuvuus on todella tärkeää liiviä hankittaessa. Sen pitäisi istua tarpeeksi tukevasti, jotta koira ei valu siitä ulos veteen joutuessaan. Toisaalta se ei kuitenkaan saa olla liian tiukka, jolloin koiran liikuntakyky heikkenee maan kamaralla.

Yleisesti koiralle liivejä ostattessa niiden koko ilmoitetaan joko senttimetreinä tai kiloina. Yleinen mitta on koiran rinnanympärys sentteinä, tai sitten koiran paino kilogrammoina.

Pelastusliivit voi ostaa joko netistä tai lemmikkieläinkaupasta, mutta kun ne ostaa netistä on siinä se etu, että niitä voi kokeilla kotona, ja palauttaa takaisin 14 päivän sisällä, jos ne eivät sovi omalle koiralle.

Yleensä kuitenkin jo minuutin mittauksella saa koon kohdalleen, joten tätä on turha pelätä liikaa.

Koon lisäksi kannatta​a tarkistaa, missä pelastusliivin kantokahvat sijaitsevat. Lähes aina se on selkää vasten, mutta voi joskus olla liivin sivussakin. Kaikissa suosittelemissamme liiveissä nostokahva on sijoitettu koiran selkämykseen.

Viimeinen asia mikä kannattaa mieluusti testata ihan vedessä on se, että liivi pitää koiran kuonon ja hengitystien kunnolla veden pinna yläpuolella. Samalla voi testata sen, että liivi myös pitää koiran pinnalla. Koiran pitäisi kellua liivi päällään ilman että se liikuttaa eväänsäkkään.

Näitä ominaisuuksia on mahdotonta testata eläinkaupoissa, joten paras keino on tilata liivit netistä ja testata ne itse.​

Parhaat Koiran Pelastusliivit 2017

Nyt kun tiedät mitä katsoa liivejä ostettaessa, on aika kertoa suosituksemme.

Koiran pelastusliivien hinnat vaihtelevat noin 15 eurosta 75 euroon.

Koska puhumme kuitenkin koiran hengenpelastamisesta, on vaikea suositella säästämään rahaa juuri tästä tuotteesta.

Ongelma halvoissa liiveissä on se, että ne voivat vaikuttaa toimivan aivan yhtä hyvin, kunnes se hätä sitten koittaa. Sitten on liian myöhäistä enään katua ostostaan.​ Kalliimpien liivien hieman korkeampi hinta kirpaisee kuitenkin vain kerran, ja niitä voi sitten huoletta käyttää monen vuoden ajan. Mielestämme se on sen hinnan arvoista, että voi luottaa pelastusliivien toimivuuteen ja laatuun.

Toisaalta käyttötark​oituskin vaikuttaa siihen, kuinka hyvän ja paksun liivin tarvitsee. Järvellä tai merellä mentäessä tarvitaan tukevampi liivi, kuin vaikka uima-altaan tai joen äärellä ollessa.

Pelastusliivi RuffWear Float Coat

​#1 RuffWear Float Coat

Tämä laadustaan tunnetun Ruffwearin valmistama erittäin tukeva pelastusliivi on ykkössuosituksemme, kun haluat pelastusliivit, jotka varmasti pitävät koiran pinnalla.

  • Helppo pukea ja riisua nopeastikkin
  • Heijastimet auttavat koiran näkymistä pimeälläkin
  • Suunniteltu pitämään koira optimaalisessa uintiasennosa
  • Kaula-aukkoa voi säätää koiran kaulaan sopivaksi
  • Parhaimmillaan veneessä tai isojen vesien äärellä

Lue lisää ja katso hinta tästä >>

Hurtta Outdoors pelastusliivit

#2 Hurtta Outdoors pelastusliivit

Nämä laadukkaat ja kevyemmät Hurtan valmistamat pelastusliivit sopivat erinomaisesti pienempien vesien äärellä olemiseen. Ne antavat paremman liikkuvuuden, ja ne ovatkin niin kevyet ja mukavat että koira ei niitä juuri edes huomaa.

  • Sopivat uima-altaiden ääreen, tai vaikka rannalle
  • Erikoiskeveät malli ei hidasta koiran liikkumista
  • Istuvuutta voi säätää hihnoista, jolloin liivit saadaan sopiviksi oman koiran vartalolle.
  • Nostokahva on tukeva, ja siitä on helppo saada tukeva ote.

Lue lisää ja katso hinta tästä >>