Paras Koiran Kuljetushäkki


Kun haluat matkustaa koirasi kanssa,  tekee siihen suunniteltu kuljetushäkki projektista huomattavasti helpomman. Kuljetushäkkejä on yleisesti olemassa kolmeasti eri aineesta tehtyinä, joko alumiinista, kankaasta tai muovista. Kaikki ovat parhaimmilaan tietyssä käyttötarkoituksessa, mutta niitä kaikkia voi myöskin hyvin käyttää lähes aina kun koiraa tarvitsee jonnekkin kuljettaa.

petenkoiratarvike

Nopeasti suosiotaan kasvattanut suomalainen verkkokauppa, joka saa erityisesti kiitosta laajan valikoimansa ja hyvien tarjoustensa takia. Myöskin ilmainen toimitus yli 39 € ostoksilla on iso porkkana ja eräs markkinoiden parhaista.

 • Hyvät tarjoukset ja valikoimat
 • Toimitusaika 1 - 7 pv
 • Ilmainen toimitus yli 39 € ostoksista
 • Monipuoliset maksutavat
zooplus

Valtava Eurooppalainen koiratarvikeketju, jolla on varmasti eräs markkinoiden suurimmista valikoimista. Kuitenkin toimitukset ovat todella nopeat, joten siitä ei kannata murehtia.

 • Valtava valikoima ja edulliset hinnat
 • Toimitusaika 4 - 5 pv
 • Ilmainen toimitus yli 49 € ostoksista, muuten 4,90 €
 • Maksutapoina kelpaavat luottokortit sekä verkkopankkimaksut
elaintarvikekauppa

Hieman uudempi tulokas markkinoilla, joka tarjoaa kuitenkin laajan valikoiman erityisesti koirien tarvikkeita. 

 • Hyvä valikoima ja edulliset hinnat
 • Toimitusaika yleensä 2 - 5 pv
 • Ilmainen toimitus yli 79 € ostoksista, muuten 6,90 € (postiin) tai 11,90 € (kotiovelle)
 • Maksutapoina kelpaavat luottokortit, lasku, verkkopankki ja osamaksut

Mitä koiran kuljetushäkin valinnassa pitää ottaa huomioon?

On muutama tärkeä seikka, joista kannattaa tehdä selko ennen koiran kuljetushäkin ostoa. Näistä tärkein on ehdottomasti se, millaiseen kuljetukseen häkkiä eniten käytetään. Toinen merkittävä tekijä on koiran koko. Isoille koirille on valitettavasti pienempi valikoima kuljetushäkkejä, ja heidän omistajansa voivat usein joutua ottamaaan metallisen häkin jo ihan koko syiden vuoksi.

Koiran kuljetushäkki autoon

koiran kuljetushäkki

Metallinen kuljetushäkki

Autossa parhaita koiran kuljetushäkkejä ovat metalliset ja muuten tukevat häkin. Koska autoilijoiden ei juuri tarvitse näitä häkkejä raahata edes takaisin, voivat he hyvin ottaa mahdollisimman tukevan ja kestävän metallisen häkin, joka kestää myöskin painonsa vuoksi paremmin autoilun aikana tapahtuvia voimia, jotka voisivat saada kevyemmän häkin liikkumaan ympäri takakonttia.

Metallisella ja tukevalla kuljetushäkillä on myöskin se etu, että se voi antaa ainakin jonkinlaista suojaa jos mahdollinen kolari sattuisi tapahtumaan. Tietenkin tälläisen häkin antama suoja on aika vaatimatonta, mutta suoja kuin suoja on parempi kuin ei mitään, ja voi pienemmissä kolareissa antaa isonkin suojan.

Lisäksi metallisen häkin lähes avoimet seinämät antavat koiralle mahdollisuuden nähdä ulos, joka voi estää matkapahoinvointia. Myöskin ilma pääsee paremmin kiertämään, joka tekee koiran matkasta miellyttävämmän. Tämän ansiosista myöskään häkin sisälämpötila ei nouse aivan niin helposti auringossakaan, mikäli autossa muuten on viileä kiertoilma.

Jos häkin pääasiallinen käyttötarkoitus on siis autoilu, kannattaa valita tukeva metallinen tai alumiininen kuljetushäkki.

Koiran kuljetushäkki lentokoneeseen

Jos tarkoituksena on viedä koira lentokoneella, kannattaa kääntyä muovisten kuljetushäkkin puoleen. Ole tarkkana, ja valitse kuljetushäkki jossa on IATA -merkintä. Tämä tarkoittaa, että häkki täyttää kuljetusboksin vaatimukset, jolloin se voidaan tuoda lentokoneeseen. Jos kuljetushäkissä ei tätä merkintää ole, on riskinä että se ei kelpaa lentokoneeseen otettavaksi.

Muovisessa kuljetushäkissä on muitakin hyviä puolia. Ne ovat melko tukevia, mutta kuitenkin huomattavasti kevyempiä kuin metallista valmistetut. Tämän lisäksi koska ne ovat muovia, ovat ne todella helpot pestä joko pyyhkimällä tai vaikka vettä ruiskuttamalla.

Koiran kuljetushäkki junaan

Koiran kevythäkki

Koiran kevythäkki

Junamatkailussa suosittuina ovat muoviset kuljetushäkit, jotka on helpompi raahata juna-asemalle kuin metalliset, mutta jotka ovat kuitenkin melko tukevia ja kestävät hyvin matkan rasituksia. Lisäksi ne ovat helppo matkan jälkeen pestä!

Jos omistat pienemmän koiran, saatat myöskin pärjätä hyvin kangashäkillä. Näitä kevythäkkeinäkin kutsuttuja häkkejä voidaan käyttää erityisen hyvin, kun matkat ovat lyhyempiä, ja jos saat koirasi mukaan vaunun puolelle.

Kangashäkin ovat yleensä parhaimmillaan pienten koirien kohdalla. Niiden keveys tekee niistä helposti liikuteltavia, jonka ansiosta ne sopivat myös parhaiten heikompikuntoisille koiran omistajille, kuten vaikkapa jo ikääntyneille, joille voisi tuottaa vaikeuksia raahata isompaa ja painavempaa häkkiä matkallaan.

Koiran kuljetushäkki sekakäyttöön

Jos kuljetat koiraasi monin eri keinoin, ja mietit millainen koiran kuljetushäkki olisi lopulta se paras sinulle, kannattaa pohtia ainakin muutamaa seikkaa.

Jos koskaan haluat viedä koiraasi lentokoneella, on sinun lähes pakko hankkia ainakin yksi lentomatkailun standardit täyttävä muovinen kuljetushäkki, joka on siis IATA -merkinnän saanut.

Jos sinun täytyy häkkiä joskus kantaa pidempiäkin matkoja, tai et ole kovin voimakas, voi metalliset ja painavat häkit osoittautua todella raskaiksi tai jopa mahdottomiksi. Tällöin voit hankkia toisen häkin autokuljetukseen ja toisen muuhun kuljetukseen, tai jättää metalliset häkin kokonaan pois.

Jos koirasi on hyvin iso, ovat metalliset häkin todennäköisesti ainoa vaihtoehto johon koirasi sopii.´Kevythäkit ovat yleensä suunattu kevyille ja pienille koirille, ja muovisetkaan häkin eivät kovin suurille koirille enään sovi. Esimerkiksi IATA standardoitut kuljetushäkin ovat noin 62 cm korkeita, 60 cm syviä ja 80 cm leveitä. Huomioi myös, että osan tästä tilasta vievät juoma-astiat yms.

Yleisohjauksena voisin sanoa, että metalliset häkin kannattaa valita, kun käyttötarkoitus on lähes 100 % autoilu. Muoviset häkit taas sopivat kaikenlaiseen julkisilla matkailuun, jolloin se häkki pitää kantaa sinne asemallekkin. Kevyt- tai kangashäkit sitten taas pienille koirille, erityisesti jos kantaja haluaa säästää lihaksiaan.