Paras Koiran Kauluri 2017


Harva koira pitää koiran kaulureista, mutta monesti ne ovat välttämätön paha. Yleensä näitä kaulureita käytetään estämään koiran nuolemista, sillä kun koiralla on haavoja tai muita kihelmöiviä kohtia, tahtoo se niitä tutkia ja nuolla, vaikka monesti se voi vain hidastaa haavojen tai naarmujen paranemista.

Koirilla on monesti vaikea ajatella pitkän tähtäimen etua, jonka takia ne mielummin hoitavat kutiavia tai muuten epämukavia kohtia hampaillaan.

Tämä on aivan luonnollinen reaktio, joka ihmisilläkin on haavojen tai kutiamien kohdalla (käsi ylös kuka ei ole halunnut raapia haavaa tai näppylöitä vaikka tietää ettei sitä kannattaisi tehdä).

Sen takia monesti varsinkin leikkauksien tai muiden toimenpiteiden jälkeen eläinlääkärit tarjoavat koiralle läpinäkyvän, muovista tehdyn kaulurin. Se toimii kyllä, mutta on koiralle aika epäkäytännöllinen ja -mukava, jonka takia monet etsivätkin hieman mukavampia kaulureita, jotka kuitenkin ajaisivat tehtävänsä, eli estävät koiraa nuolemasta haavaa tai naarmua.​

Miksi koirat tarvitsevat kaulurin?​

Monet eläimet nuolevat naarmujaan ja haavojaan osana paranemisprosessia. Tämä on luontainen toiminto niin kotieläimillä kuin monilla muilla villieläimilläkin.​

Syljellä onkin nähty jonkin verran haavoja parantavia ominaisuuksia, joten itse nuoleminen sinällään ei ole ongelma. Ongelma tulee siitä, kun nuollaan liikaa, jolloin haava helposti avautuu ja sen iho ärtyy.​ Ja koirilla harvoin se nuoleminen jää yhteen lipaisuun.

Ja jos haavassa on leikkauksen jäljeltä tikkejä tai muita kiinnikeitä, voi koira vahingossakin repiä ne auki ennen kuin haava on kunnolla parantunut.​

Tämän takia koiran kauluri on monesti välttämätön paha, sillä se on mukavampia loppujen lopuksi kuin mennä laittamaan uusia tikkejä tai odottaa kauemmin haavan parantumista.

Kuinka valita paras koiran kauluri?​

Se mikä koiran kauluri on paras juuri omalle koirallesi riippuu paljon mm. koiran koosta, sen kaulan ympärysmitasta ja pituudesta sekä luonteesta.

Nykyään onneksi se eläinlääkärien tarjoama muovinen, kova ja iso kauluri ei ole ainoa vaihtoehto, vaan tarjolla on monia paljon mukavampia kaulureita koiralle, eivätkä ne maksa edes kovin paljoa.​

Tarjolla olevat koiran kaulurit voidaan jakaa muutamaan pääluokkaan, jotka ovat:​

  • Pehmeämmät koiran kaulurit
  • Täytettävät kaulurit
  • Pienemmät muoviset kaulurit

Pehmeämmät koiran kaulurit

Pehmeämmät kaulurit ovat yleensä samanmuotoisia kuin perinteiset muoviset, mutta ne ovat tehty pehmeistä materiaaleista, kuten kankaasta, ja suurimpana erona ne joustavat sen verran, että koira ei törmäile samalla tavalla jokaiseen aukkoon ja oveen.

Nämä kaulurit ovat selvästi mukavampia koiralle, mutta jos koira on todella kova nuolemaan ja käyttämään hampaitaan, voi nämä suojat olla joskus tarmokkaalle koiralle vain hidasteena.

Jos koirasi on kuitenkin luonteeltaan rauhallisempaa sorttia, ovat nämä mukavampi vaihtoehto koviin ja joustamattomiin kaulureihin.​

Täytettävät kaulurit

Täytettävät kaulurit ovat Suomessa nousseet suosiossa viimeisten vuosien aikana nopeasti.

Ne muistuttavat todella paljon lentokoneissa käytettäviä niskatukia, joiden tehtävä on auttaa nukkumaan koneesse istualtaan.

Nämä kaulurit ovat koiralle ehkä se huomaamattomin vaihtoehto, ja koska ne ovat täytettäviä, voi niiden kokoa ja suuruutta hallita aika paljon itse. Vaikka ne eivät välttämättä näytä siltä, että ne estäisivät haavojen nuolemisen kovin hyvin, oikealla täyttöasteella ne ovat todella tehokkaita.

Kuitenkin kuten pehmeiden kaulurien kanssa, jos koira on todella päättäväinen haavojen nuolemiseen, voi tälläinen ratkaisu olla myöskin enemmän hidaste kuin lopullinen suoja.

Kuitenkin jos koira on rauhallisempi, on tämä yleensä se mukavin ja kivoimmannäköinen ratkaisu koiran kaulureista.

Muut muoviset kaulurit

Joskus on kuitenkin pakko turvautua muovisiin kaulureihin, kun muut eivät saa pidettyä koiraa pois haavoiltaan.

Tällöin voi kuitenkin hankkia hieman modernimpeja kaulureita kuin se eläinlääkärin tarjoama vanha.

Näitä kaulureita on tarjolla monessa eri koossa. Verrattuna perinteisiin, ovat nämä yleensä kevyempiä koiran päällä ja lisäksi ne on tehty paremmin läpinäkyviksi, jolloin koira näkee paremmin myös sivulle.

Nämä eivät ehkä ole se mukavin vaihtoehto, mutta mukavemmat kuin isot ja kömpelöt, saati sitten painavat muoviset koiran kaulurit.​

Koiran kaulurin valinta​

Valinta näiden vaihtoehtojen välillä riippuu paljon siitä, kuinka hanakka koira on haavaansa nuolla.

Mikäli into on aivan mahdoton, voi olla pakko ottaa kestävä muovinen kauluri. Mutta jos vain mahdollista, ovat nuo muut vaihtoehdot koiran mukavuuden kannalta selvästi kivemmat.

Yleensä täytettävät kaulurit ovat sekä koiran että omistajan mieleen, sillä ne eivät näytä niin rajuilta kuin isommat kaulurit, jonka lisäksi ne eivät peitä koiran näkökenttää ja ovat mukavemmat nukkuessa.

Kun tiedät haluamasi mallin, olisi hyvä seuraavaksi mitata ainakin suuntaa-antavasti koirasi kaulanympärys. Se on tärkein mitta, kun mitoitetaan näitä kaulureita koiralle.​

Kaulurin pitää pysyä tukevasti koiran päällä, mutta se ei missään nimessä saa olla liian tiukka.​

Parhaat koiran kaulurit 2017

Tässä suosituksiamme parhaista koiran kaulureista vuonna 2017.

Buster Puhallettava Kauluri

Tämä Busterin tukeva, mutta pehmeä kauluri on eräs mukavimmista vaihtoehdoista mitä tulee koiran kaulureihin. Kokovaihtoehtoja löytyy kaiken kokoisille koirille, ja mittataulukko on annettu.

Erinomainen valinta, kun tahdotaan maksimoida koiran mukavuus, ja koiran into järsiä haavaa ei ole mahdottoman kova.​

Ehdoton ykkös-suosituksemme tällä hetkellä!​

Katso mitat ja hinta tästä >>

Puhallettava-kauluri-Buster

Kangasreunusteinen kauluri

Tämä edullinen vaihtoehto on edellistä tukevampi, mutta sen kangasreunus tekee siitä koiran päässä mukavemman kuin perinteiset kovat ja muovireunaiset kaulurit.

Sopii myös hieman houkuttelevimmille haavoille. Miinuksena voidaan sanoa heikommat kokovaihtoehdot, jonka takia tämä ei niin hyvin sovi kaikille koirille.

Katso mitat ja hinta tästä >>

kankainen koiran kauluri