Paras Koiran Kantolaukku 2017


Kantolaukut voivat olla erittäin mukava ja käytännöllinen keino viedä pieni koira ulkomaailmaan, ja ottaa se osaksi päivittäistä elämää. Niiden hankinnassa on kuitenkin joitakin sudenkuoppia, joiden kanssa kannattaa olla varovainen. Monesti nämä laukut voivat olla pienempiä kuin luulisi, ja monet jopa pienien koirien omistajat ovat olleet yllättyneitä siitä, kuinka heidän koiransa ei ole näihin laukkuihin mahtunut.

Miksi hankkia koiralle kantolaukku?​

koiran kantolaukku

Koiran kantolaukun suurin etu on se, että monesti sen avulla voi viedä koiria paikkoihin, joihin heitä ei muuten oikein saisi viedä tai se olisi muuten hankalaa. Kantolaukun avulla voi esimerkiksi ottaa koiran mukaan ostoksille, vaikka jotkut kaupat eivät hihnassa kulkevaa koiraa sisäänpäästäisi, voi kantolaukussa kulkeva koira olla tervetullut. Toisaalta vaikka koirat olisivat tervetulleita, voi koiran kuljettaminen hihnassa saada sen menemään solmuun ja sotkuun erilaisten tavaroiden kanssa. Tämän voi välttää kuljettamalla sitä laukussa mukana.

Kuten järjellä voi päätellä, kantolaukut sopivat lähinnä vain hyvin pienille koirille. Monesti kantolaukut onkin suunniteltu ns. kääpiökoirille, eli koirille jotka ovat alle 5 kilon painoisia. Osa laukuista voi olla todella pieniä, joten kannattaa tarkistaa niiden mitat ennen kuin tilaa.

Yleensä kantolaukkujen pituudet vaihtelevat väliltä 26 - 42 cm, ja niiden leveys on 20 - 28 cm. Korkeus taas on yleensä noin 38 - 44 senttimetriä. Mittamalla oman koirasi huomaat, että näihin laukkuihin ei kovin suurta koiraa mahdu! Monesti jo yli 5 kilon koirien kanssa voi tulla ongelmia koon puolesta, joten mitä suurempi koirasi on, sitä tarkemmin kannattaa mitat katsoa. Mikäli koirasi on kuitenkin Chihuahua tai vastaava, löytyy malleja melko paljonkin.​

Miten valita sopiva laukku?

Koiran kantolaukkua valitessa on hyvä varmistaa ainakin seuraavat asiat:

 1. Koiran mukavuus
 2. Koiran turvallisuus
 3. Ulkonäkö
 4. Ulko- vai sisäkäyttö​
 5. Erillinen kuljetushäkki vai ei

Koiran mukavuus

Tärkeää on tietenkin, että koiralla on mukavaa laukussaan. Onneksi yleensä ainakin muut kuin kaikkein halvimmat kantokassin on pehmystetty mukavasti, ja usein niiden pohjaksi on luotu tasainen alusta, joka toimii samalla koiran makuualustana.​

Koiran turvallisuus

Monesti näissä laukuissa on pääaukko, josta koira saa työnnettyä päänsä ulos ja pääsee näin katselemaan ulkomaailmaa hyvin.

Tärkeää on kuitenkin, että koira ei pääse livahtamaan laukusta helposti, ja esimerkiksi juoksemaan pupun tai ihanan tuoksun perässä. Näin ollen pääaukko kannattaa sovittaa oikein, tai hankkia kantolaukku jossa on ison aukon sijasta vain läpinäkyvä ja hengittävä suojus.​

Ulkönäkö

Koiran kantolaukkua pidetään usein kuin tavallisiakin laukkuja, jolloin on kiva jos sen ulkonäkö miellyttää myös omaa silmää.

Osa kantolaukuista muistuttaakin tavallisia laukkuja, kun taas toiset ovat panostaneet enemmän käytännöllisyyteen.

Ulko- vai sisäkäyttö

Mikäli laukkua on tarkoitus käyttää ulkona esimerkiksi luonnossa kuljettaessa, kannattaa tarkistaa kestääkö se vettä, ja kuinka hyvin sen pinnoite on esimerkiksi likaa hylkivä.

Hankitaanko erillinen kuljetushäkki vai ei

Viimeisenä kannattaa miettiä, hankitaanko tai omataanko jo valmiiksi erillinen kuljetushäkki, vai halutaanko koira saada esimerkiksi lentokoneeseen tällä samalla laukulla.​ Osa kantolaukuista on lentokonevalmiita, kun taas toisia ei saa ottaa koneen sisälle.

Paras koiran kantolaukku 2017

Yksiselitteisesti parasta kantolaukkua on mahdoton suositella, sillä se riippuu niin koiran koosta, budjetista kuin myös omista preferensseistä. Olemmekin yrittäneet tähän listata muutaman laukun, jotka edustavat parhaimmistoa omasta kategoriastaan.

Basic Herring Kantolaukku

Tämä on tavallista laukkua muistuttava koiran kantolaukku, joka tehty ajattomaan tyyliin sopivaksi.

Tämä malli on luotu erittäin pienille koirille, joten varmista tarkkaan, mahtuuko oma koirasi sen sisälle, ennen kuin tilaat sen.​

 • Mitat: 40 x 28 x 20 cm
 • Avautuu päältä tai sivusta
 • Sisäkäyttöön

Lue lisää ja katso hinta >>

kantolaukku basic herring

No Limit Teflon

Tämä laukku on luotu kestämään koviakin olosuhteita, ja tekemään koiran olon äärimmäisen mukavaksi.

Tämä laukku sisältää monta ilma-aukkoa, lukuisia taskuja ja pehmeän alustan. Lisäksi se kestää sadetta ja hylkii likaa. Parhaimmillaan tämä onkin ulkokäytössä ja reissun päällä.

 • Mitat: 43 x 24 x 29 cm
 • Äärimmäisen mukava, ja mukana kulkee paljon tavaraa.
 • Parhaimmilaan ulkokäytössä

Lue lisää ja katso hinta >>

No limit Teflon laukku