Paras Juoksuvyö Koiran Kanssa Lenkkeilyyn 2017


Mikäs olisi sen parempi tapa iskeä kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kuin lenkkeillä koiran kanssa. Samalla omistaja saa pidettyä huolta kunnostaan, ja koira lenkkeiltyä reippassa tahdissa pitkiäkin matkoja.

Ajatuksena tämä onkin aivan loistava, mutta käytännössä se ei aina mene ihan niin kuin on suunniteltu. Se vaatii hieman koulutusta koiran suhteen, mutta myös oikeat välineet ovat tärkeitä mukavuuden ja turvallisuuden kannalta.​

Erilaiset juoksuvyöt ovat kasvattaneet suosiotaan koirien kanssa lenkkeilevien keskuudessa. Niiden suurin etu on siinä, että ne jättävät omistajan kädet vapaiksi, jonka takia niitä kutsutaankin myös monesti hands-free taluttimiksi.​

Vaikka talutin ei painakkaan kovin paljoa, tulee siitä yllättävän suuri rasitus kädelle, kun käsi joutuu heilumaan tälläinen ylimääräinen paino kädessä pidemmän aikaa. Tämän takia enemmän lenkkeilevän kannattaakin ehdottomasti panostaa kunnolliseen juoksuvyöhön, sillä se on mukavampi sekä omistajalle että koiralle​.

Mitä on hyvä ottaa huomioon juoksuvyötä ostaessa

On tiettyjä asioita, joista kannattaa ottaa selko ennen kuin tilaa juoksuvyön. Näistä tärkeimmät ovat ehdottomasti mukavuus, kestävyys ja turvallisuus.

#1 Narun pituus

Narun mitta kannattaa näissä vöissä ottaa paljon oman ja koiran pituuden mukaan.

Jos olet itse pitkä ihminen, ei kannata ottaa vyötä jossa on lyhyt hihna. Se tekee kaiken vain ahtaaksi sinun ja koiran kanssa, ja pakottaa koiran olemaan koko ajan jaloissasi.

Toisaalta jos olet lyhyempi ihminen, on liian pitkäkin naru ongelmallinen. Liian pitkä naru rahaa vapaana maata vasten, ja kuluu nopeammin. Lisäksi se voi pahimmillaan alkaa mennä solmuun jalkojen seassa, joka ei todellakaan ole mukava kohtalo.

#2 Kestävyys

​Lenkkeilyn aikana naru on monesti melko kovan rasituksen alla, kun se liikkuu ja hankaa ja liikkuu edestakaisin. Tämän takia onkin hyvä käyttää hieman enemmän rahaa, ja hankkia kunnollinen ja kestävä talutinnauha.

Pahinta olisi, jos talutin katkeaisi vaarallisessa paikassa, joten kestävyydestä ei todellakaan kannata pihistellä.​

#3 Turvallisuus / Väri​

Monet eivät tule ajatelleeksi, että sillä narun värilläkin on väliä.

Mustat narut ovat vähän ongelmallisia pimeän aikaan, sillä muiden tielläliikkujien on haastavaa niitä nähdä. Vaarallisinta tämä on erityisesti pyöräilijöiden kanssa, jotka eivät huomaa tätä hihnaa.​

Yleensä kannattaakin suosia mielummin kirkkaita värejä, jotka on muidenkin helpompi havaita ja väistää.​

#4 Kuljetustaskut

Viimeisenä kannattaa miettiä, paljonko kuljetustilaa haluaisi juoksuvyölleen.​

Edullisimmat tuotteet ovat usein pelkkä vyö ja siihen kiinnittyvä talutinhihna, mutta kalliimmissa vöissä on usein montakin taskua. Jos tarkoituksena on käydä pitkillä lenkeillä ja ehkä vaellella, kannattaa ottaa juoksuvyö jossa saa mukana helposti joitakin välipaloja ja juomaa.​

Tämän hetken parhaat juoksuvyöt

Edellä olevien kohtien avulla voit alkaa helposti etsiä tarkoituksiisi sopivaa juoksuvyötä. Koska kuitenkin tiedämme, että aina ei ole helppoa löytää hyviä vöitä nopeasti, olemme keränneet tähän alle muutaman suosituksen tämän hetken parhaista vaihtoehdoista.

Ruffwear OmniJore
Trixie talutusvyö
Talutusvyö D&D Sports Active Walker


RuffWear OmniJore System Hipbelt

Talutusvyö Trixie

D&D Sports Active Walker​

Vyön pituus

68 - 122 cm

60 - 130 cm

70 - 110 cm

Taskutilaa

Paljon

Ei yhtään

2 Makupaloille

Tukevuus

Erittäin hyvä

Heikoin

Keskitasoa

Koiran koko

Kaikki

Pienet ja keskisuuret

Alle 50 kg

Kenelle

Pitkiä lenkkejä tekevällä, kestävyyttä arvostavalle

Lyhyet lenkit, pieni koira

Keskikokoiset lenkit ja laatu

Hintaluokka

€€€

Arvosana

Lue Lisää ja Tilaa >>

Lue Lisää ja Tilaa >>

Lue Lisää ja Tilaa >>