Koiran asusteiden mittaus


Kaula

Rintakehä

Pituus

Rodut

XS

17 cm

26 cm

17 cm

Chihuahua

S

21 cm

31 cm

21 cm

Yorkshiren terrieri

M

25 cm

36 cm

25 cm

Yorkshiren terrieri

L

29 cm

42 cm

29 cm

Shih Tzu. maltankoira

XL

33 cm

49 cm

33 cm

Mopsi

XXL

37 cm

57 cm

37 c,m

Cockerspanieli

XXXL

42 cm

54 cm

42 cm

Bullterrieri

1. Selän pituus mitataan selästä hännäntyveen koiran seistessä perusasennossa (ei kaulapannasta). Selän pituutta mitattaessa on oltava erityisen tarkka, sillä koiran asennosta riippuen mitat voivat heittää useita senttimetrejä.

2. Kaulanympärys mitataan koiran kaulan leveimmästä kohtaa eli kaulan juuresta. Haalarin kaula-aukko voi olla useita senttimetrejä kaulanympärystä suurempi, koska haalarin kaula-aukko on säädettävissä myös pienemmäksi.

3. Rinnanympärys mitataan koiran rintakehän leveimmästä kohdasta, etujalkojen takapuolelta. Jotta haalarissa olisi tarpeeksi liikkumaväljyyttä, on haalarin rinnanympärysmitan oltava pienissä kokoluokissa vähintään 5 cm ja suurissa kokoluokissa vähintään 10-20 cm suurempi. Pitkä- ja tuuheakarvaiset koirarodut tarvitsevat enemmän väljyyttä rintakehälle kuin lyhytkarvaiset koirat.

4. Vyötärönympärys mitataan koiran vatsan kapeimmalta kohdalta, takajalkojen etupuolelta. Kuitenkin aina uroskoiran sukuelinten etupuolelta. Kuten rinnanympärys, myös vyötärönympärys voi olla useita senttimetrejä koiran vyötärönmittaa suurempi. Hurtan ulkoiluhaalareiden vyötärö voidaan säätää kuminauhan avulla kunkin koiran mittojen mukaiseksi. Säädettävyys on tärkeää etenkin uroskoirille ja kapeavyötäröisille roduille.

5. Etujalan pituus mitataan rintakehän alaosasta jalan sisäreunaa pitkin ranneluuhun. Etulahkeen tulisi olla koiran jalan sisäpituutta lyhyempi. Jotta koira voisi haalari päällään juosta ja leikkiä turvallisesti, tulisi etulahkeiden ulottua pisimmillään koiran ranteeseen. Sopivan pituinen etulahje ulottuu koiran kyynärvarteen.

6. Takajalan pituus mitataan takajalkojen välistä jalan sisäreunaa pitkin kinnervarteen saakka. Sopivan pituinen takalahje ulottuu koiran kintereeseen.


Huom! Mikäli haalari hankitaan pitkäkarvaiselle koiralle turkin suojaksi, voivat lahkeet olla edellä mainittua pidemmät. Tällöin haalaria tulisi kuitenkin käyttää koiran ollessa kytkettynä tai omistajan valvonnassa.

Jos olet kyllästynyt koluamaan pieniä paikallisia eläinkauppoja, ja sinusta tuntuu että sellaisten tuotteiden löytäminen mitä juuri sinä etsit on lähes mahdotonta, kannattaa sinun ehdottomasti kääntyä lukuisiin netissä oleviin koiratarvikekauppoihin. 

petenkoiratarvike
1
Peten Koiratarvike

Nopeasti suosiotaan kasvattanut suomalainen verkkokauppa, joka saa erityisesti kiitosta laajan valikoimansa ja hyvien tarjoustensa takia. Myöskin ilmainen toimitus yli 39 € ostoksilla on iso porkkana ja eräs markkinoiden parhaista.

 • Hyvät tarjoukset ja valikoimat
 • Toimitusaika 1 - 7 pv
 • Ilmainen toimitus yli 39 € ostoksista
 • Monipuoliset maksutavat
zooplus
2
Zooplus

Valtava Eurooppalainen koiratarvikeketju, jolla on varmasti eräs markkinoiden suurimmista valikoimista. Kuitenkin toimitukset ovat todella nopeat, joten siitä ei kannata murehtia.

 • Valtava valikoima ja edulliset hinnat
 • Toimitusaika 4 - 5 pv
 • Ilmainen toimitus yli 49 € ostoksista, muuten 4,90 €
 • Maksutapoina kelpaavat luottokortit sekä verkkopankkimaksut
elaintarvikekauppa
3
Eläintarvikekauppa

Hieman uudempi tulokas markkinoilla, joka tarjoaa kuitenkin laajan valikoiman erityisesti koirien tarvikkeita. 

 • Hyvä valikoima ja edulliset hinnat
 • Toimitusaika yleensä 2 - 5 pv
 • Ilmainen toimitus yli 79 € ostoksista, muuten 6,90 € (postiin) tai 11,90 € (kotiovelle)
 • Maksutapoina kelpaavat luottokortit, lasku, verkkopankki ja osamaksut
mustijamirri
4
Musti ja Mirri

Tämä Suomen suurin lemmikkitarvikeketju pitää myöskin omaa verkkokauppaansa, joka loistaa erityisesti maksutapojen ja kuljetusmahdollisuuksien monipuolisuuden osalla.

 • Laaja valikoima ja edulliset hinnat
 • Toimitusaika yleensä 2 - 3 pv
 • Ilmainen toimitus yli 69 € ostoksista, muuten 2,90 - 7,90 €
 • Maksutapoina kelpaavat luottokortit, lasku, verkkopankki, postiennakko ja osamaksut

Netti on nykyään täynnä erilaisia verkkokauppoja, joista saa eläin- ja koiratarvikkeita jokaiseen makuun. Ei olekkaan siis mikään ihme, miksi niiden suosio on jatkuvassa kasvussa. Vaikka kivijalkakaupoissa on oma charminsa, turhautuu moni niissä kun ei vain löydä sitä haluamaan tuotetta. Tätä ongelmaa ei juurikaan esiinny verkkokaupoissa, joissa valikoimat ovat huomattavasti laajemmat ja monipuolisemmat.

​Mitä kauemmas pääkaupunkiseudulta menet, sitä vaikeammaksi laajojen lemmikkieläinkauppojen löytäminen muuttuu. Jos asut ns, korvessa, niin onnea vaan matkaan sopivien eläintuotteiden löytämiseen lähialueelta. Kuitenkin kun teet ostoksesi nettikaupoista, olet samalla viivalla koko Suomen kanssa ja pystyt tilaamaan lähes mitä tahansa ainakin jostakin sopivasta kaupasta.

Ja mikä parasta, tämä tulee vielä lähes aina halvemmaksi kuin lähikaupasta ostaminen. Nettikaupoilla ei ole monia kiinteitä kustannuksia, joita tulee fyysisen kaupan ylläpitämisestä. Tämä antaa niille mahdollisuuden myydä tuotteitaan asiakkailleen huomattavasti edullisemmin. Monet niistä pystyvät myöskin paremmin optimoimaan varastonsa, joka entisestään laskee heidän kustannuksiaan ja laskee myöskin lopputuotteiden hintoja.​

Ennen vanhaan verkkokaupoista tilaaminen saattoi olla hieman työläämpää ja vaivalloisempaa kuin ennen, mutta nykyään se on todella helppoa, kiitos lukuisten eri maksutapojen ja keinojen. Lähes kaikissa eläinkaupoissa pystyt tekemään ostoksesi minuuteissa, ja maksaminen onnistuu niin luottokortilla, laskulla, verkkopankkimaksulla tai vaikka postiennakkolla. Enään ei tarvitse omistaa luottokorttia, niin kuin oli tilanne melko voimakkaasti vielä 5 vuotta sitten.

Erityisen hyviä erilaiset koiratarvikekaupat ovat, kun tarvitset jotakin hieman harvinaisempaa koiratarviketta. Jos olet joskus etsinyt esimerkiksi erilaisia koulutuspantoja, pelejä koirille tai vaikkapa agilityyn sopivia välineitä, olet varmasti huomannut kuinka harvoissa kaupoissa niitä myydään. Netti onkin paras lähde, kun etsit jotakin hieman erikoisempaa koiratarviketta.